Wat is een SIP account?

SIP is een afkorting van Session Initiation Protocol, een protocol dat onder andere wordt gebruikt voor bellen via internet, ook wel VoIP ( Voice over IP ) genoemd. Door gebruik te maken van het SIP protocol weet een VoIP telefoon hoe hij moet communiceren met de VoIP provider. De VoIP provider geeft een SIP account aan de gebruiker die de gebruiker dan in zijn of haar telefoon programmeert.

Een SIP account is vaak niets meer dan een adres van de SIP server van de VoIP provider, in combinatie met een telefoonnummer en een wachtwoord. Door de SIP server in te voeren in een VoIP telefoon in combinatie met het telefoonnummer en wachtwoord, kan een VoIP telefoon via internet verbinding maken met de VoIP provider en zo bellen en gebeld worden via VoIP.

VoIP telefoon

Voor bellen via VoIP heeft u naast een SIP account ook een VoIP telefoon nodig. VoIP telefoons zijn er zowel draadloos als bedraad.

SIP account aanvragen

Een SIP account kunt u bij verschillende voip providers afnemen.  U kan bij ons SIP account aanvragen. U doet dat via deze aanmeldingspagina.

U krijgt dan een SIP account waar u zelf een beltegoed op kunt zetten of een abonnement voor kunt afsluiten. Vervolgens kiest u een vaste voip telefoon of een draadloze voip telefoon uit ons assortiment. U stelt uw SIP account in op de telefoon, of wij doen het voor u, en u bent klaar om de telefoon aan te sluiten op uw netwerk en u kunt bellen via VoIP.

Wat is POE en wat doet het?

Nee hoor POE is niet waar u misschien direct aan denkt. POE staat voor Power Over Ethernet. Via een POE injector of switch gaat niet alleen internet maar ook 48 volt mee over dezelfde kabel om zo uw telefoon te voeden. Het kan ook zonder POE maar dan lopen er 2 kabels naar uw telefoon toestel, eentje voor internet en eentje met de voeding.